Jajko na bekonie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

  • boczek

  • sól do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Boczek kładziemy na rozgrzanej patelni. Jak tłuszcz się wytopi, rozbijamy jajko. Czekamy, aż białko się zetnie. Można zmniejszyć ogień, by nie przypalić. Kładziemy na talerz i gotowe.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
eduszo 28.01.2012 14:07
Fajne i syte takie sniadanie.
Justyna37 20.01.2012 13:17
Pycha
gosia561 03.12.2011 10:17
fajnie przyklejone:)
Andzia1977 15.11.2011 21:52
pyszotka
marchewka 09.11.2011 23:36
uwielbiam, taki chrupiący bekon
joanna77 27.10.2011 13:19
pychotka
Wacław 17.10.2011 13:15
pyszne !
ziutula 11.10.2011 17:54
lubię takie jedzonko..

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat