Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka zapiekane pod serem.

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ser żółty 60 dag
jajko 6 szt
sól
pieprz
śmietana 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka zapiekane pod serem.

Wysmarować żaroodporne naczynie tłuszczem.Ser żółty zetrzeć na tarce o drobnych oczkach.Oddzielić białka od żółtek. Do sześciu filiżanek wbić po jednym żółtku, muszą zachować swó kształt.Białka ubić na sztywną pianę.Przyprawić pieprzem i rozprowadzić w naczyniu żąroodpornym, łyżką zrobić w pianie sześć otworów i do każdego wlać po jednym żółtku. Wierzch zapiekanki skropić śmietaną , posypać startym serem. Zapiekać 15 minut w temp. 180 stopni . Potrawę można posypać ziołami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak