Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka z warzywną nutką

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

plasterki cebuli 2
kawałek świeżego ogórka 5 cm
plasterki polędwicy 3
majonezu 1 łyżeczka
sól himalajska do smaku
pieprz do smaku
jajko ugotowane na twardo 3

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka z warzywną nutką

Ugotowane i wystudzone jajka obrać i za pomocą specjalnego nożyka rozciąć na połówki. Żółtka wrzucić do miseczki i rozetrzeć je widelcem. Ogórka i rzodkiewkę po umyciu zetrzeć na tarce o bardzo drobnych oczkach a cebulę i polędwicę drobniutko pokroić w kosteczkę. Składniki te wrzucić do żółtek, dodać majonez i przyprawy i wymieszać nadzienie. Gotowe nadzienie nakładać do miseczek z białek i podawać jako zakąskę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

junox 17.07.2013 18:33
bardzo pysznie wyglądają te jajeczka
Krzysztof15 17.07.2013 18:28
super podane
cukiereczek 17.07.2013 18:04
wyglądają apetycznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak