Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka z szynką i rzeżuchą

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 10 szt
kiełki rzeżuchy 5 łyżek
szynka wędzona 10 plastrów
majonez 3 łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka z szynką i rzeżuchą

Jajka zagotować na twardo w lekko osolonej wodzie, ostudzić i obrać ze skorupek. Jajka podciąć tak aby stabilnie stały na talerzu. Z drugiej strony odciąć górę jajka tak aby można było wyciągnąć żółtka. Wszystkie żółtka rozdrobnić widelcem, dodać 4 łyżki rzeżuchy oraz majonez, sól i pieprz. Wszystko dokładnie wymieszać. Przygotowanym farszem napełniać wgłębienia po żółtkach. Następnie każde jajko owinąć szynką szwarcwaldzką. Na koniec posypać kiełkami rzeżuchy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dodi 24.04.2014 08:14
świetny pomysł
Stenka 23.04.2014 17:25
ciekawy przepis na przekąskę
Wiktoria29 23.04.2014 16:11
z chęcią bym zjadła
nogawkuchni 23.04.2014 15:58
Bardzo smakowicie i zachęcająco się prezentują,ciekawa propozycja.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak