Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jajka Z pesto z orzechów włoskich

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 8 szt
majonez 3 łyżki
orzechy włoskie 100 g
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Porada

Możemy zamiast orzechów włoskich dodać orzechy laskowe.

Przepis i sposób przygotowania na: jajka Z pesto z orzechów włoskich

Jajka gotujemy na twardo z odrobiną soli. Obieramy, przekrawamy na pół. Wyjmujemy żółtka i przekładamy je do osobnej miseczki. Do miseczki wkładamy drobniutko pokrojone orzechy włoskie, żółtka, majonez, sól i pieprz.

Całość dokładnie mieszamy lub miksujemy blenderem na gładką masę.

Uzyskaną masą nadziewamy jajka. Dekorujemy orzechami włoskimi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 08.03.2016 13:30
fajny pomysł
tobi1989 07.03.2016 11:33
Smaczności :)
Motorek 07.03.2016 09:24
fajny pomysł
Franciszek 07.03.2016 00:32
ciekawy farsz

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak