Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka z pastą z tuńczyka

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

musztarda dijon 2 łyżeczki
majonez 2 łyżki
Szczypiorek cienki 1 pęczek
sól do smaku
pieprz do smaku
tuńczyk kawałki w oleju 1 puszka
jajko ugotowane na twardo 4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka z pastą z tuńczyka

Jajka gotujemy na twardo. Studzimy, obieramy i przecinamy na pół. Wydrążamy żółtka.

W miseczce mieszamy ze sobą: tuńczyka wraz z olejem, musztardę, majonez, rozdrobnione żółtka, posiekany szczypiorek (zostawić odrobinę do dekoracji) , doprawiamy sola i pieprzem. Ugotowane białka jaj nadziewamy pastą. Posypujemy szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak