Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka z farszem z szynką, porem i czosnkiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 4 szt
szynka 2 plastry
por do smaku
czosnek 1 ząbek
majonez 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka z farszem z szynką, porem i czosnkiem

Jajka gotujemy na twardo, studzimy, przekrawamy na pół i wyjmujemy ze skorupki.Żółtka ostrożnie wyjmujemy z białek. Żółtka drobno siekamy i mieszamy z drobno posiekanym porem /ok.2 łyżek/, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, drobno pokrojoną szynką /wędzoną lub gotowaną/. Dodajemy majonez i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Przygotowanym farszem napełniamy białka. Całość dekorujemy czerwoną papryką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 06.02.2014 07:25
takie jajka lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak