Jajka z farszem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    5 szt
  • ser żółty

    2 pastry
  • szynka

    2 plastry
  • szczypiorek

    1/4 pęczka
  • sól

  • pieprz

  • majonez

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka ugotować na twardo, obrać, przekroić wzdłuż na połowy i wyjąć żółtka.
Żółtka rozdrobnić widelcem, szynkę pokroić w drobną kostkę a ser pokroić, albo zetrzeć na tarce. Szczypiorek drobno posiekać.
Przygotowane składniki połączyć niewielką ilością majonezu i doprawić do smaku.
Farszem napełniać połówki jajek.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Lis 03.07.2017 09:31
Smakowity pomysł na jajka:)
IKrakowianka 28.06.2017 21:52
smaczna przekąska
Bożena Matuszczyk 28.06.2017 17:41
Jajka wspaniałe ,pyszny farsz i ślicznie podane.;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat