Jajka w sosie majonezowym w szynce

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    4
  • szynka

    14 plastrów
  • cebulki koktajlowe

    14 sztuk
  • ogórek kiszony

    2
  • sałata

    4 liście
  • majonez

  • wykałaczki

  • Papryka ostra mielona Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka gotuję na twardo i kroję wzdłuż w ćwiartki. Ogórki kiszone kroję w dowolną kostkę(nie za dużą). Na talerzu rozkładam sałatę do ozdoby. Na plaster szynki kładę ćwiartkę jajka, łyżeczkę majonezu, jedną cebulkę i kawałek ogórka po czym zwijam boki i spinam wykałaczką. Układam na talerzu. Jedno jajko kroję na pół i również układam na szynce z tym, że te dwie porcyjki kładę na środku talerza. Resztę układam w koło talerza. Jako dekoracje w niektóre miejsca wkładam pokrojonego w paski ogórka i rozrzucam cebulki. Każde jajko posypuje lekko czerwona papryką

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Malinka 08.04.2013 20:04
Bardzo smaczna i ładna kompozycja:)
adam1f 05.02.2013 00:14
dobre
EWI 14.08.2012 11:22
fajne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat