Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jajka w sosie majonezowo-jogurtowym ze szczypiorkiem...

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 10 sztuk "L"
majonez 200 ml
jogurt naturalny 200 ml
Papryka ostra mielona Prymat 3/4 łyżeczki
szczypiorek 1 pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: jajka w sosie majonezowo-jogurtowym ze szczypiorkiem...

jajka włożyć do garnka z zimną wodą i łyżeczką soli, po zagotowaniu na średnim ogniu gotować 9 minut

następnie wylać gotującą wodę, wlać zimną z kranu, z 3 x powtórzyć, potem jajka wyjąć na talerz i wystudzić, obrać z łupinki i przekroić na połowę, układać na talerzu

majonez wymieszać z jogurtem naturalnym nie za gestym, dodać paprykę, pokrojony szczypiorek, wymieszać , wszystko wyłożyć na jajka, schować do lodówki - pyszne jajka nie tylko na Wielkanocne śniadanie..........SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 17.04.2017 10:29
Wyglądają pysznie :)
Mniam 16.04.2017 19:28
Przepyszne jajeczka, bardzo takie lubię :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak