Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka w sosie majonezowo - chrzanowym

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jogurt grecki 2 łyżka
majonez 3 łyżki
chrzan 1 łyżeczka
papryka do ozdoby
sól do smaku
pieprz do smaku
jajko ugotowane na twardo 5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka w sosie majonezowo - chrzanowym

1. Ugotowane jajka obieramy ze skorupek i przekrajamy na pół.
2. W miseczce mieszamy jogurt z majonezem i chrzanem, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
3. Sos wykładamy na przekrojone jajka.
4. Na górze układamy posiekaną paprykę.

Świetna alternatywa dla tradycyjnych jajek z majonezem.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ppaulina 08.03.2014 15:33
jajeczka z chrzanem to jest to :)
Megg 26.04.2013 16:17
przepyszne jajeczka!!!
marcia7 26.04.2013 15:37
ale fajne jajka
Ewelina47 26.04.2013 14:21
pyszności takie jajeczka
Marta1986 26.04.2013 12:21
bardzo smaczne
iwi 26.04.2013 12:20
Pyszne te jajka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak