Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
Lista składników
-
ziemniaki
1 kg -
jajko
4 szt
Sos
-
koperek
1 pęczke -
woda
1/2 L -
przyprawa uniwersalna
-
pieprz
-
masło
1 łyżeczka -
śmietana 18 proc
80-100 ml -
mąka pszenna
1-2 Łyżki
Przepis i sposób przygotowania Jajka w sosie koperkowym
Ziemniaki obrać, ugotować, odcedzić,
Zagotować wode, dodać masło, jarzynkę, koperek i przyprawy, mąkę rozrobić ze śmietaną i odrobiną zimnej wody, Dodac do wywaru, chwile pogotować na wolnym ogniu..
Na talerz nakładamy ziemniaki, jajka i polewamy sosem
Komentarze (0)