Jajka w sosie koperkowym

Jajka w sosie koperkowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • ziemniaki

    1 kg
  • jajko

    4 szt

Sos

  • koperek

    1 pęczke
  • woda

    1/2 L
  • przyprawa uniwersalna

  • pieprz

  • masło

    1 łyżeczka
  • śmietana 18 proc

    80-100 ml
  • mąka pszenna

    1-2 Łyżki
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Jajka w sosie koperkowym

Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać, pokroić na pół.
Ziemniaki obrać, ugotować, odcedzić,
Zagotować wode, dodać masło, jarzynkę, koperek i przyprawy, mąkę rozrobić ze śmietaną i odrobiną zimnej wody, Dodac do wywaru, chwile pogotować na wolnym ogniu..
Na talerz nakładamy ziemniaki, jajka i polewamy sosem

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat