Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka w panierce

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 9 sztuk
ser żółty 100 gram
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
sól
mleko 1/3 szklanki
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka w panierce

Kroki postępowania

1
8 jajek gotujemy na twardo (można ugotować więcej, ale jedno zostawiamy do panierowania). Studzimy i obieramy ze skorupek.
Krok 1 - Jajka w panierce foto
2
Ser żółty trzemy na tarce o drobnych oczkach i przekładamy na talerz. Do sera wsypujemy bułkę tartą, mieszamy.
Krok 2 - Jajka w panierce foto
3
Jajko roztrzepujemy na talerzu z mlekiem, przyprawiamy solą.
Krok 3 - Jajka w panierce foto
4
Obrane jajka maczamy w jajku z mlekiem, panierujemy i ponownie jeszcze raz maczamy w jajku i panierujemy.
Krok 4 - Jajka w panierce foto
5
Jajka smażymy na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor z każdej strony.
Krok 5 - Jajka w panierce foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

☺️ 05.07.2023 18:20
Napewno to jest dobre
Ela15 22.03.2016 05:58
świetny pomysł
Janina 27.02.2016 15:56
Ciekawe wydanie jajek, super;))
mirosława4 27.02.2016 13:59
ciekawy pomysł
Wacław 27.02.2016 10:14
ciekawy sposób na jajka :-)
Róża1 27.02.2016 09:55
super pomysł !!!!!
Ewelina1991 27.02.2016 08:59
fajny przepis
Franciszek 27.02.2016 00:44
ciekawe danie
fotoviderek 26.02.2016 23:42
Super jaja :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak