Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka w mięsnej skorupce

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 4 sztuki
mięso mielone 250 gram
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
Liść lubczyku suszony Prymat 1 łyżeczka
musztarda 1 łyżeczka
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka + do panierowania
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka w mięsnej skorupce

Kroki postępowania

1
Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy.
Krok 1 - Jajka w mięsnej skorupce foto
2
Mięso mielone doprawiamy solą i pieprzem według własnego smaku, dodajemy lubczyk, bułkę tartą i musztardę. Dokładnie zagniatamy i dzielimy na 4 części.
Krok 2 - Jajka w mięsnej skorupce foto
3
Każdą częścią mięsa oblepiamy jajko, tworząc w ten sposób skorupkę.
Krok 3 - Jajka w mięsnej skorupce foto
4
Każde jajko panierujemy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony na złoty kolor.
Krok 4 - Jajka w mięsnej skorupce foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela427 20.04.2016 17:41
smaczne i pomysłowe
Janina 20.04.2016 16:00
Fajny pomysł;))
Babeczka35 20.04.2016 15:45
Smaczne danie.
Maridka19 20.04.2016 15:04
Takie przygotowane jajka są pyszne :)
Damiano
Damiano 20.04.2016 10:24
fajne jajka
Wacław 20.04.2016 10:07
pyszne jajeczka np do obiadu :-)
Iwusia 19.04.2016 22:24
zjadłabym takie jajeczka w mięsku
ilka01 19.04.2016 21:52
Fajny przepis
wwwiolka 19.04.2016 21:37
Bardzo fajny przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak