Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka w koronach

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 7 szt
oliwki czarne 2 szt
chrzan 1 łyżeczka
zielona cebulka
majonez 1 łyżka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka w koronach

Kroki postępowania

1
Jajka gotujemy na twardo w lekko osolonej wodzie. Studzimy i obieramy. Z jednej strony ścinamy czubek jajka na płasko, aby się nie przewracało na talerzu, tylko stało.
Krok 1 - Jajka w koronach foto
2
Z drugiej strony nożem wycinamy koronę, ja robię to takim nożykiem do dekoracji.
Krok 2 - Jajka w koronach foto
3
Delikatnie wyciągamy żółta dodajemy do nich chrzan, majonez, posiekaną cebulkę.
Krok 3 - Jajka w koronach foto
4
Farsz z żółtej doprawiamy do smaku solą i pieprzem i dokładnie mieszamy, a następnie za pomocą małej łyżeczki wypełniamy farszem jajka. Dekorujemy plasterkiem oliwki.
Krok 4 - Jajka w koronach foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 29.09.2013 19:47
super wyglądają
Katarzyna/kate1980 22.09.2013 22:12
fajnie wyglądają
migotka28 22.09.2013 17:33
fajne jajeczka
halina17 22.09.2013 15:22
Bardzo lubie jajka w każdej postaci.
Joannasz3190 22.09.2013 14:05
Super pomysł :)
iwi 22.09.2013 13:40
Fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak