Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka w jogurtowo-octowej polewie

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 6 sztuk
jogurt naturalny 200 ml
majonez 1 łyżka
ocet 1 łyżeczka
szczypiorek 1/2 pęczka
sól i pieprz
Papryka słodka mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka w jogurtowo-octowej polewie


Jajka gotujemy na twardo. Jogurt z majonezem oraz octem łączymy ze sobą. Ugotowane i przestudzone jajka obieramy , przekrawamy na pół. Układamy w naczyniu. Oprószamy przyprawami. Polewamy przygotowanym sosem/polewą. Na koniec posypujemy obficie posiekanym szczypiorkiem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak