Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka w białym sosie

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 sztuka
cebula biała 1 sztuka
por (biała część) 1 sztuka
jabłko 1 sztuka
majonez 2 łyżka
śmietana 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
natka pietruszki 1/2 pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka w białym sosie

Jajka gotujemy w sposób tradycyjny. Gdy będą już gotowe studzimy je, obieramy i przecinamy na pół. Następnie układamy je na półmisku. W osobnej misce przygotowujemy sos. Łączymy ze sobą drobno posiekaną białą cebulę i pora, a także obrane i oczyszczone jabłko posiekane w małą kostkę. Sos doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy majonez i śmietanę i dokładnie mieszamy. Układamy go na każdej połówce jajka i posypujemy drobno posiekaną natką pietruszki. Chłodzimy w lodówce przed podaniem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 01.02.2015 16:22
bardzo fajny i smaczny pomysł na jajka
cooked 01.02.2015 16:08
no ciekawe :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak