Jajka sadzone o smaku kokosowym w bułce tartej.

Jajka sadzone o smaku kokosowym w bułce tartej.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    2
  • olej kokosowy nierafinowany

    2 łyżki
  • bułka tarta kukurydziana

    1 łyżka
  • sól himalajska

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Olej kokosowy roztapiamy na małej patelni, wsypujemy na niego bułkę tartą kukurydzianą i chwilę rumienimy, wbijamy jajka, na wierzchu przyprawiamy solą himalajską dla smaku jak preferujemy.
Jajka nie obracamy, ale polewamy ich wierzch gorącym tłuszczem z patelni aż białko się zsiądzie.
Jajko powinno mieć płynne żółtko a ścięte białko- wtedy jest idealne i najzdrowsze.
Podawać gorące z ulubioną sałatką.
agaK.
Olej kokosowy nierafinowany w przeciwieństwie do rafinowanego ma zapach i smak kokosów, który doda jajkom tego aromatu, jeśli nie lubicie kokosów możecie użyć oleju którego zawsze używacie.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Kikiriki

10.02.2017 16:46
super opcja na śniadanie

Babeczka35

10.02.2017 07:04
Pyszna propozycja.

w mojej kuchni

09.02.2017 16:46
same pyszności

Wiktoria29

09.02.2017 16:31
ciekawy dodatek tak bułka tarta

Janina

09.02.2017 16:14
Ciekawe smaki;))

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat