Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka sadzone na selerze i grgonzoli

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 2 szt
seler naciowy 2 gałązki
ser pleśniowy typu gorgonzola 40 g
masło 30 g
papryczka chili 1/5 szt
szczypiorek 1/4 pęczka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka sadzone na selerze i grgonzoli

Kroki postępowania

1
Na patelnię włożyć kawałek masła i dodać pokrojone pałki selera. Smażyć przez 3-4 minuty na małym ogniu.
Krok 1 - Jajka sadzone na selerze i grgonzoli foto
2
Jaja umyć, wybić do miseczki a następnie przelać delikatnie na patelnię. Dodać pokruszony ser gorgonzola i drobniutkie kawałeczki papryczki chilli.

Całość przykryć pokrywka i smażyć na małym ogniu aż do uzyskania ulubionej konsystencji jajek. Podawać na gorąco.
Krok 2 - Jajka sadzone na selerze i grgonzoli foto
3
Całość przykryć pokrywka i smażyć na małym ogniu aż do uzyskania ulubionej konsystencji jajek. Podawać na gorąco posypane szczypiorkiem.
Krok 3 - Jajka sadzone na selerze i grgonzoli foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Czyki 12.04.2016 11:11
Jak pysznie i kolorowo:) muszę spróbować:)
Skotka 10.04.2016 20:06
Pyszna jajecznica:)
Motorek 10.04.2016 19:45
fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak