Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najlepsze przepisy na grilla SPRAWDŹ

JAJKA PO WĘGIERSKU P.G.

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarka
3 sztuka
ogórek kiszony
3 sztuka
wędzony kurczak
20 dag
majonez
2 łyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat
4 łyżka
olej
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
Musztarda miodowa Prymat
1 łyżeczka
Sklep Prymat
jajko
1 sztuka
jajko ugotowane na twardo
10 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: JAJKA PO WĘGIERSKU P.G.

Ugotowane jajka przekroić w skorupce wzdłuż na pół. Ja robię to nożem z ząbkami.Ważne jest,aby została nam cała skorupka (nie popękała). Z każdej połówki wyciągnąć delikatnie białko i żółtko, przełożyć do miski, \"rozdziabdziać\" widelcem.Pieczarki sparzyć, drobniutko poszatkować. To samo zrobić z ogórkiem i kurczakiem.Połączyć ze wcześniej wyjętymi jajkami, Doprawić do smaku solą i pieprzem, na koniec dodać majonez i musztardę. Dokładnie wymieszać. Farsz delikatnie wkładać do skorupek.Musi być nałożony równo ze skorupką:)

Surowe jajko roztrzepać na talerzu.Faszerowane jajko umoczyć w jajku stroną z farszem i od razu umoczyć w bułce tartej. Piec tą właśnie stroną na rozgrzanym oleju ok 20 sekund.



Podawać na zimno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak