Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka po neapolitańsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajka ugotowane na twardo 6 szt
ryż 1 szkl
parmezan starty 6 łyżek
masło 2 lyżki
natka pietruszki 2-3 łyżki
sól
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka po neapolitańsku

Ryż ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, wymieszać z 1/2 parmezanu, doprawić pieprzem.
Ryż umieścić w wysmarowanej masłem naczyniu żaroodpornym, ułożyć połówki jajek, posypać pozostałym parmezanem. Zapiekać ok 15 minut w temp 180stC, aż ser się zrumieni. Przed podaniem posypać natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak