Jajka po góralsku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    4 sztuki
  • masło

    2 łyżki
  • śmietanka 22%

    4 łyżki
  • żółty ser

    3 łyżki
  • sól

    1 szczypta
  • pieprz ziołowy

    1/2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Masło stopić na patelni, wlać śmietanę i zagotować. Wbić delikatnie jajka żeby żółtka pozostały w całości, dodać sól, pieprz ziołowy i posypać serem. Smażyć póki jajka się nie zetną. Podawać z razowym chlebem.
(2 porcje)

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Habibi 18.03.2017 11:24
jajka w przepisie i jajka na zdjęciu, ale jakoś nie bardzo się zgadza z przepisem!
Ewa36 18.09.2012 20:45
super
Katarzyna47 17.08.2012 18:58
Pewno smaczne ale zdjęcie nie to.
Anna146 23.07.2011 18:46
a potem co? włożyć żółtko z powrotem do skorupki jajka? bo tak by do zdjęcia pasowało
Rique 20.04.2011 07:26
ciekawie, choć zdjęcie mnie trochę zmyliło.
berys18 16.03.2011 12:07
fajne
Joanna120 16.11.2010 13:25
jakaś odmiana
Barbara55 07.11.2010 15:52
ale jaja
rakow2 02.11.2010 15:52
brawo dla górali
marta639 17.09.2010 15:21
Smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat