Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka nadziewane pastą z tuńczyka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 4 sztuki
cebula 1/4 sztuka
majonez 1 łyżka
sól
pieprz
ogórek 1 sztuka
tuńczyk kawałki w oleju 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka nadziewane pastą z tuńczyka

Kroki postępowania

1
Jajka gotujemy na twardo, studzimy. Następnie przekrawamy wzdłuż na pół, usuwamy żółtka.
Krok 1 - Jajka nadziewane pastą z tuńczyka foto
2
Do rozgniecionych żółtek dodajemy tuńczyka w oleju, drobno posiekane ogórki oraz cebulę (cebulki można dać mniej).
Krok 2 - Jajka nadziewane pastą z tuńczyka foto
3
Pastę doprawiamy do smaku, mieszamy z majonezem.
Krok 3 - Jajka nadziewane pastą z tuńczyka foto
4
Pastą nadziewamy jajka.
Krok 4 - Jajka nadziewane pastą z tuńczyka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pyszota 01.08.2013 00:13
świetne jajka
Krzysztof15 31.07.2013 21:59
pyszne jajka i nadzienie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak