Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka nadziewane pastą brokułową

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 5 szt
brokuł mały 1/2 szt
majonez 1 łyżka
musztarda 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku
sałata 1-2 liście

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka nadziewane pastą brokułową

Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i przekroić wzdłuż na połówki. Następnie wyjąć żółtka, zetrzeć na tarce. Brokuł ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, ostudzić i bardzo drobno pokroić lub rozgnieść widelcem. Do miski włożyć utarte żółtka, posiekany brokuł, dodać majonez wymieszany z musztardą i dokładnie rozetrzeć, przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać. Pastą napełnić białka jajek, ułożyć na liściach sałaty, podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Fiffi 24.03.2013 23:45
coś nowego z brokuła, super
bietka 02.10.2012 23:13
super
Juleczka20 24.09.2012 09:51
uwielbiam brokuły w każdej postaci:) te jajeczka muszą być pyszne
Katarzyna/kate1980 22.09.2012 22:32
śliczne
olkaaa 22.09.2012 17:35
bardzo oryginalny pomysł
Sylwia26 22.09.2012 08:33
Bardzo smacznie się prezentują :)
Miki 22.09.2012 00:20
może byc na śniadanie
Miki 21.09.2012 23:47
super
Justyna87 21.09.2012 23:34
fajne
staropolanka5 21.09.2012 23:08
lubię jajka faszerowane , a te wyglądają apetycznie
msmariusz 21.09.2012 22:54
ładnie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak