Jajka na ostro faszerowane rzodkiewką i szczypiorkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    5 szt
  • rzodkiewka

    1/2 pęczka
  • szczypiorek

    1/2 pęczka
  • cebula czerwona

    1/2 szt
  • majonez

    1 łyżka
  • chrzan tarty

    2 łyżeczki
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka ugotuj na twardo, obierz. Jajka przekrój na pół. Usuń żółtka i przełóż je do salaterki. Szczypiorek drobno posiekaj. Rzodkiewkę zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Cebulę pokrój w drobną kosteczkę. Szczypiorek, rzodkiewkę oraz cebulę dodaj do żółtek. Połącz wszystkie składniki. Dodaj majonez, chrzan oraz przyprawy i dokładnie wymieszaj. Pastą wypełnij wgłębienia w białkach. Gotowe jajka ułóż na talerzu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Betina#45 20.03.2015 20:05
Jajeczka idealne ! świetne
Anna169Hosz 20.03.2015 17:09
Lubię jajka w takim wydaniu:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat