jajka marynowane na czerwono

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    8 szt.
  • sok z buraków

    250 ml
  • woda

    125 ml
  • cukier

    1/4 szklanki
  • sól

    1/2 łyżeczki
  • Gałązki tymianku

    3
  • rzeżucha

    do dekoracji
  • ocet

    250 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka ugotuj na twardo i obierz. do rondelka wlej sok z buraków, ocet i wodę. Dodaj cukier, sól, tymianek i pokrojoną na plasterki cebulę. Całość doprowadź do wrzenia. następnie gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut, przecedź i wystudź.
Jajka włóż do słoja lub szklanej miski, zalej schłodzoną zalewą, przykryj talerzykiem i wstaw do lodówki na 2 dni. Podawaj udekorowane rzeżuchą

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Grażyna13 23.09.2011 19:48
Świetne !

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat