Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka marmurkowe z anyżkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 8 szt.
herbata czarna 4 łyżki
sól 2 łyżki
anyż 2 gwiazdki

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka marmurkowe z anyżkiem

Wykonanie:
Jajka ugotować na twardo i ostudzić. Potłuc skorupkę tak aby jajka zostały w całości. Zalać zimną wodą, posolić, dodać herbatę, anyż i gotować na bardzo małym ogniu przez 1,5 godziny. Następnie odstawić na noc razem z wodą w której się gotowały. Następnego dnia obrać i podawać z majonezem lub ketchupem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 25.10.2016 19:10
Ja robię podobnie http://www.doradcasmaku.pl/przepis/233827/marmurkowe-chinskie-jajka.html
2milutka 25.10.2016 19:09
Bardzo fajne jajeczka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak