Jajka faszerowne

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szynka

    2 plastry
  • szczypiorek

    1/2 pęczka
  • sól i pieprz

    1 do smaku
  • jogurt naturalny

    2 łyżki
  • jajko ugotowane na twardo

    7 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

No więc po ugotowaniu jajek rozkrajmy je na pół, wyjmujemy żółtko do miseczki a białko zostawiamy na talerzyku, następnie do żółtek dodajemy pokrojoną w drobną kostkę szynkę oraz szczypiorek. Ugniatamy to z majonezem/jogurtem i dosypujemy 2 szczypty pieprzu. Niektórym polecam dodać soli aczkolwiek dla mnie masa po ugnieceniu jest wystarczająco słona.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
agata1722 23.04.2012 16:04
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat