Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka faszerowane z rzodkiewką

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 6-7 sztuk
rzodkiewki 5 sztuk
majonez 2 łyżki
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
szczypiorek pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka faszerowane z rzodkiewką

Kroki postępowania

1
Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy ze skorupek.
Krok 1 - Jajka faszerowane z rzodkiewką foto
2
Następnie przekrawamy wzdłuż na połówki. Żółtka wyciągamy i przekładamy do rozdrabniacza.
Krok 2 - Jajka faszerowane z rzodkiewką foto
3
Rzodkiewki myjemy i dodajemy do żółtek. Do żółtek dodajemy również majonez oraz sól i pieprz do smaku.
Krok 3 - Jajka faszerowane z rzodkiewką foto
4
Całość mielimy w rozdrabniaczu na jednolitą masę.
Krok 4 - Jajka faszerowane z rzodkiewką foto
5
Masę nabieramy łyżeczką i faszerujemy białka jajek. Układamy na talerzu. Szczypiorek płuczemy i drobno siekamy.
Posypujemy jajka z farszem.
Krok 5 - Jajka faszerowane z rzodkiewką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 21.05.2017 18:10
smaczna kolacja
agnieszka214 14.05.2017 21:44
Lubię nadziewane jajka
Diana Rusiłowicz 14.05.2017 06:54
Ale pyszności...
Bożena Matuszczyk 13.05.2017 22:34
Smakowite jajka.;)
dodi 13.05.2017 21:32
pyszne jajeczka
w mojej kuchni 13.05.2017 18:54
apetyczne nadzienie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak