Jajka faszerowane wędzoną makrelą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    3
  • makreli wędzonej

    100-150 g
  • musztardy

    łyżka
  • cebula czerwona

    mała
  • cebula dymka ze szczypiorkiem

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka gotujemy na twardo, studzimy i kroimy na połówki (wzdłuż).

Wyjmujemy żółtka, które następnie mieszamy z mięsem wędzonej makreli, posiekaną drobno cebulą oraz dymką, łużką musztardy i pieprzem.

Połówki jajek napełniamy gotowym farszem i dekorujemy kaparami. Talerz z jajkami posypujemy dymką i świeżo mielonym pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bagatelka 04.01.2011 15:03
jajka faszerowane robie na różne sposoby, ale takiego jeszcze nie robiłam.
pawel007 09.11.2010 06:47
pycha,
Ewa111 15.09.2010 13:39
pyszności

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat