Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka faszerowane warzywami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko ugotowane na twardo 7 szt
papryka czerwona 0,5 szt
por 1/4 szt
majonez tradycyjny 2 łyżki
sól do smaku
Pieprz ziołowy mielony Prymat 0,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka faszerowane warzywami

Kroki postępowania

1
Jajka ugotować na tardo, obrać, przekroić na połówki, wydrążyć żółtka. Do żółtek dodać pokrojone drobno paprykę i pora oraz pozostałe składniki.
Krok 1 - Jajka faszerowane warzywami foto
2
Dokładnie utrzeć masę, nakładać po wydrążone połówki jajek.
Krok 2 - Jajka faszerowane warzywami foto
3
Podawać lekko schłodzone.
Krok 3 - Jajka faszerowane warzywami foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megg 17.05.2013 09:41
lubię takie faszerowane jajka
Paolcia 17.05.2013 09:10
moje ulubione :)
Pyszota 17.05.2013 09:06
pyszne jajka
iwi 17.05.2013 08:45
Smaczna przekąska.
Konczi 17.05.2013 08:41
pyszne jajeczka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak