Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jajka faszerowane w skorupkach

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 3 szt.
masło
Kucharek przyprawa do potraw
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: jajka faszerowane w skorupkach

Kroki postępowania

1
Jajka gotujemy na twardo w osolonej wodzie. Po ugotowaniu jajka przekrawamy wzdłuż na pół. Delikatnie, aby nie uszkodzić skorupek, wydrążamy żółtka i białka.
Krok 1 - jajka faszerowane w skorupkach foto
2
Żółtka i białka siekamy i dodajemy tyle masła, by farsz był dość ścisły. Doprawiamy kucharkiem.
Krok 2 - jajka faszerowane w skorupkach foto
3
Skorupki napełniamy farszem, wyrównujemy nożem.
Krok 3 - jajka faszerowane w skorupkach foto
4
Połówki jajek faszerowaną stroną układamy na bułce tartej i lekko dociskamy, a następnie wkładamy panierką na gorący tłuszcz i smażymy, aż bułka tarta się zrumieni.
Krok 4 - jajka faszerowane w skorupkach foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 23.04.2013 16:01
jeszcze tak nie robiłam
eMMe 23.04.2013 14:56
zawsze mnie zastanawiało jak robi się takie jajka:) Już wiem i świetny przepis:)
idealme 23.04.2013 14:40
ciekawy przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak