Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka faszerowane tuńczykiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ugotowanych jajek 10 szt
cebula 1 szt
tuńczyka w sosie własnym (około 160g) 1 puszka
kawałek czerwonej papryki
kawałek świeżego ogórka
śmietany 1 łyżka
majonezu 2-3 łyżki
posiekana natka pietruszki i szczypiorku
sól do smaku
pieprz kolorowy grubo mielony do smaku
szczypta ostrej papryki
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka faszerowane tuńczykiem

Jajka obrać ze skorupek, poprzecinać wzdłuż na pół i wyjąć
żółtka.Włożyć żółtka do miski i rozgnieść. Posiekaną cebulę i pokrojoną na małe kawałki paprykę poddusić na oleju.
Przestudzić.Tuńczyka odsączyć z zalewy. Ogórek pokroić na małe kawałki. Wszystkie składniki połączyć ze śmietaną i majonezem.
Przyprawić do smaku przyprawami,dodać posiekaną natkę pietruszki,szczypiorek.
Wymieszać. Farszem napełnić połówki (białka) jajek. Schłodzić przed podaniem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata Pin 04.04.2015 10:41
Pyszne jajka faszerowane.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak