jajka faszerowane pieczarkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    5 szt.
  • masło klarowane

    1 łyżka
  • majonez

    4 łyżki
  • Chrzan śmietankowy Smak

    1/2 łyżki
  • posiekany szczypiorek

    1/2 pęczka
  • sól do smaku

  • jajka ugotowane na twardo

    4-5 szt.
  • natka pietruszki

    do dekoracji
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka ugotować na twardo obrać , przekroić na połowę i wydrążyć żółtka tak aby nie uszkodzić białka . Pieczarki umyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach poddusić na maśle klarowanym aż odparuje cały płyn . Pieczarki i żółtka połączyć ze sobą dodać posiekany szczypiorek , majonez , chrzan i sól do smaku , całość utrzeć na gładką jednolitą masę . Gotową masą nadziewać wydrążone jajka po wierzchu posypać posiekaną natką pietruszki .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jowita Raś 18.04.2015 09:49
bardzo smakowite :)
pestka 08.04.2015 14:02
lubię takie jajka
anula-d 08.04.2015 11:13
smacznie wygladają

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat