Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jajka faszerowane pieczarkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 5 szt.
masło klarowane 1 łyżka
majonez 4 łyżki
Chrzan śmietankowy Smak 1/2 łyżki
posiekany szczypiorek 1/2 pęczka
sól do smaku
jajka ugotowane na twardo 4-5 szt.
natka pietruszki do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: jajka faszerowane pieczarkami

Jajka ugotować na twardo obrać , przekroić na połowę i wydrążyć żółtka tak aby nie uszkodzić białka . Pieczarki umyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach poddusić na maśle klarowanym aż odparuje cały płyn . Pieczarki i żółtka połączyć ze sobą dodać posiekany szczypiorek , majonez , chrzan i sól do smaku , całość utrzeć na gładką jednolitą masę . Gotową masą nadziewać wydrążone jajka po wierzchu posypać posiekaną natką pietruszki .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jowita Raś 18.04.2015 09:49
bardzo smakowite :)
pestka 08.04.2015 14:02
lubię takie jajka
anula-d 08.04.2015 11:13
smacznie wygladają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak