Jajka faszerowane pieczarkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    1 szt
  • sól

  • olej do smażenia

  • posiekany szczypiorek

  • majonez tradycyjny

  • pieczarki

    6-7 szt
  • jajko ugotowane na twardo

    5 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę obrać i posiekać w piórka, pieczarki pokroić w drobną kostkę. Razem podsmażyć na oleju. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Jajka przekroić na pół, wyciągnąć żółtka. W miejsce żółtek nakładać podsmażone pieczarki z cebulą. Na wierzch nałożyć majonez i posypać posiekanym szczypiorkiem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Wafelek2601 11.02.2013 09:16
Uwielbiam faszerowane jajka, pycha
alaaa 07.01.2013 21:58
jajka lubię z wszystkimi farszami,pycha
olkaaa 04.01.2013 07:42
uwielbiam jajka faszerowane
smakoszek 12.12.2012 21:53
pysznie wyglądają
barbara11561 04.12.2012 01:12
pysznie wyglądają
MAR3STA 03.12.2012 18:35
pyszna kolacja
kkiccia 02.12.2012 11:59
ślicznie wyglądają, ja robię troszkę inaczej, ale muszę wypróbować ten przepis
miroslawa 02.12.2012 05:41
super, pyszne
Iwka 01.12.2012 22:43
pycha
Dorota59 01.12.2012 22:19
pyszne-polecam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat