Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

JAJKA FASZEROWANE KAPARAMI I WĘDZONYM PSTRĄGIEM

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pstrąg wędzony 50 gram
jajko 4 sztuki
sól 1/8 łyżeczki
szczypiorek 1 sztuka
majonez 1 łyżka
Pieprz czarny mielony Prymat 1/8 łyżeczki
kapary 8 sztuk
cebula 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: JAJKA FASZEROWANE KAPARAMI I WĘDZONYM PSTRĄGIEM

Kroki postępowania

1
Jajka gotuję na twardo, obieram, przekrajam wzdłuż, a następnie wydrążam żółtka.
Krok 1 - JAJKA FASZEROWANE  KAPARAMI I WĘDZONYM PSTRĄGIEM foto
2
Żółtka przekładam do miseczki i rozgniatam.
Krok 2 - JAJKA FASZEROWANE  KAPARAMI I WĘDZONYM PSTRĄGIEM foto
3
Następnie mieszam je z majonezem, solą, pieprzem, a następnie dodaję pokrojoną i podsmażoną cebulką, pstrągiem i pokrojonymi kaparami. Składniki dokładnie łączę.
Krok 3 - JAJKA FASZEROWANE  KAPARAMI I WĘDZONYM PSTRĄGIEM foto
4
Jajka wypełniam powstałym farszem, posypuję szczypiorkiem, a następnie wstawiam na godzinę do lodówki.
Krok 4 - JAJKA FASZEROWANE  KAPARAMI I WĘDZONYM PSTRĄGIEM foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchenka 16.09.2014 14:18
bardzo fajne :)
krystyna330 16.09.2014 12:43
pyszności :)
fotoviderek 16.09.2014 07:30
Fajny pomysł na jajka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak