Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka faszerowane kaparami

3.0
(17)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 4 sztuki
kapary 1 łyżka
majonez 1 łyżka
chili w płatkach 1 szczypta
sól i pieprz do smaku
wędzony łosoś 100 g
rzeżucha 4 łyżeczki
sok z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka faszerowane kaparami

Kroki postępowania

1
Zaczynamy od ugotowania jajek na twardo. Po ostudzeniu obieramy je i ostrym nożem ścinamy spód jajka, żeby stały stabilnie na talerzu. Ścinamy wierzch (ok 1 cm) i bardzo ostrożnie usuwamy żółtko (najlepiej zrobić to łyżeczką.
Krok 1 - Jajka faszerowane kaparami foto
2
Do rozdrabniacza wrzucamy ścięta kawałki białka i wyjęte żółtka, dodajemy kapary, majonez, chili w płatkach i całość miksujemy na kremową masę- to będzie farsz do jajek. Po zmiksowaniu doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Krok 2 - Jajka faszerowane kaparami foto
3
Jajka wypełniany farszem (ja to zrobiłam szprycą) a następnie owijamy cienkimi plasterkami łososia- powinien trzymać się jajek. Na wierzchu kładziemy rzeżuchę i skrapiamy sokiem z cytryny.
Krok 3 - Jajka faszerowane kaparami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Karolina46 09.04.2013 14:21
uwielbiam takie jajka
wyattearp 30.03.2013 19:29
bardzo fajnie wyglądają
Agnieszka_B 28.03.2013 21:33
Ostatnio kapary często goszczą w mojej kuchni. Pomysł na farsz z ich dodatkiem jest znakomity :)
Poison1988 28.03.2013 20:42
prezentują się wspaniale :)
arbuzowo 28.03.2013 17:28
bardzo fajny pomysł - szczególnie na nadchodzące Święta :-)
stokrotka 28.03.2013 17:13
ale smaczne jajeczka na święta
Ania321 28.03.2013 15:24
przepięknie podane i napewno pyszne :)
Misiabe 28.03.2013 14:26
Świetnie wyglądają!!!
bogusia19 28.03.2013 14:17
fajne jajeczka
reniatka 28.03.2013 13:57
rewelacyjne jedzonko
2milutka 28.03.2013 13:24
świetnie wygląda:)
Łucja 28.03.2013 13:17
pięknie podane :)
joanna__s 28.03.2013 13:02
Wyglądają rewelacyjnie. Za kaparami nie przepadam, więc ich raczej nie dodałabym.
Sylwia26 28.03.2013 12:56
ale smakołyki
Noruas 28.03.2013 12:50
Ślicznie to wygląda, świetnie będzie się prezentować na stole i smakować na talerzu. Świetny przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak