jajka faszerowane diabollo

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko ugotowane na twardo

    12 szt
  • boczek

    4 plastry
  • majonez

    4 łyżki
  • ser cheddar

    3 łyżki
  • Musztarda rosyjska Prymat

    1 łyżka
  • wasabi

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka przekrój wzdłuż i wydrąż żółtka , które umieścisz w misce .
Boczek usmaż następnie odsącz z tłuszczu przy pomocy papierowego ręcznika .Następnie drobno pokrój boczek i zetrzyj ser na drobnej tartce . do małej miski odłóż trochę boczku i sera na później .
Do miski z żółtkami dodaj musztardę , majonez , wasabi i dobrze wymieszaj aż do uzyskania jednolitej konsystencji .
Wypełnij białka farszem i posyp po wierzchu wcześniej odłożonym serem i boczkiem.
Gotowe

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat