Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka faszerowane chrzanem i rzeżuchą

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko ugotowane na twardo 10 sztuk
chrzan tarty 2 łyżeczki
rzeżucha garść
majonez 2 łyżki
szynka 4 plasterki

Porada

Smaczne, lekko ostre za sprawą chrzanu jajka idealne nie tylko na Wielkanocne śniadanie. Świetnie sprawdzą się jako przystawka podczas imprez. Do ich przygotowania użyłam szynki z indyka, ale można użyć dowolnej ulubionej.

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka faszerowane chrzanem i rzeżuchą

1. Ostudzone jajka obieramy, płuczemy pod zimną wodą, osuszamy ręcznikiem papierowym, przekrawamy na pół, ostrożnie wyjmujemy żółtka i wrzucamy do miski. Białka układamy na talerzu.

2. Do miski z żółtkami dodajemy pokrojoną w kostkę szynkę i rzeżuchę. Dokładnie mieszamy i ugniatamy tak, aby żółtka się rozdrobniły. Dodajemy chrzan wymieszany dokładnie z majonezem oraz przyprawy i wszystko łączymy ze sobą.

3. Powstały farsz układamy w białku jaja. Całość możemy dodatkowo udekorować rzeżuchą.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka01 18.04.2017 11:00
uwielbiam :)
mirosława4 18.04.2017 09:58
bardzo dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak