Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka faszerowane

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko ugotowane na twardo 5 sztuk
masło 10 dag
musztarda 2 łyżeczki
cukier
sól
pieprz
śmietanka

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka faszerowane

WYKONANIE:

Ugotowane na twardo zimne jajka, obrać, pokroić wzdłuż, wyjąć żółtka do miseczki, dodać musztardę, masło, cukier, sól i pieprz i utrzeć na masę. Dodać troszeczkę śmietanki i wyrobić. Doprawić do smaku. Napełnić połówki białek farszem. Dekorować dowolnie.

SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Cranberry 28.01.2014 20:56
Pyszne jajeczka :)
Angelika10 13.01.2014 23:37
lubię takie jajka
Piotr-21 06.12.2013 22:30
jutro robie
Barbara/zuza22_85 06.12.2013 22:24
bardzo dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak