Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka faszerowane

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5
majonez 2 łyżki
sól
pieprz
szczypiorek
pomidor 1-2
polędwica 5 drobiowa

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka faszerowane

Kroki postępowania

1
Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy. Następnie przekrawamy wzdłuż i wyciągamy żółtka, które przekładamy do miski.
Krok 1 - Jajka faszerowane foto
2
Żółtka w misce rozdrabniamy widelcem. Szczypiorek płuczemy i drobno siekamy, dodajemy do żółtek.
Krok 2 - Jajka faszerowane foto
3
Polędwicę drobiową kroimy na małe kawałki i przekładamy do żółtek i szczypiorku. Po czym dodajemy majonez i przyprawy: sól oraz pieprz. Całość dokładnie mieszamy.
Krok 3 - Jajka faszerowane foto
4
Masą napełniamy połówki białek. Pomidor kroimy w plastry i układamy wokół na talerzu. Na plastrach pomidora układamy faszerowane jajka.
Krok 4 - Jajka faszerowane foto
5
Dekorujemy gałązkami szczypiorku.
Krok 5 - Jajka faszerowane foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Janina 30.11.2013 19:43
Super przystawka;)
magdziorka6 30.11.2013 18:39
zawsze dobre
IwonaDD 30.11.2013 18:20
pyszności!! uwielbiam!!!!!!
Mniam 30.11.2013 18:15
Lubię takie przystawki.
Poison1988 30.11.2013 17:53
to jest pomysł! Idę jaja gotować :) mniam!
halina17 30.11.2013 17:41
Lubię faszerowane jajka.
cukiereczek 30.11.2013 17:12
bardzo smaczne
Piotr-21 30.11.2013 16:19
pyszne jajka
Barbara/zuza22_85 30.11.2013 16:08
bardzo dobre
Megg 30.11.2013 14:56
bardzo lubię takie jajka faszerowane

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak