Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka faszerowane

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 6-7 sztuk
jogurt naturalny 150 ml
chrzan 1 łyżeczka
koncentrat pomidorowy 1 łyżeczka
koperek 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku
liście sałaty do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka faszerowane

Kroki postępowania

1
Jajka gotujemy na twardo, przelewamy zimną wodą i studzimy. Następnie obieramy i przekrawamy na pół. Z jajek wyciągamy żółtka.
Krok 1 - Jajka faszerowane foto
2
Jogurt naturalny przekładamy do miseczki i dodajemy żółtka. Widelcem rozdrabniamy żółtka i dokładnie mieszamy z jogurtem. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Krok 2 - Jajka faszerowane foto
3
Tak przygotowaną masę dzielimy na trzy części. Do jednej dodajemy łyżeczkę chrzanu, mieszamy. Do drugiej dodajemy łyżeczkę koncentratu pomidorowego, mieszamy. Do trzeciej drobno posiekany koperek i również mieszamy.
Krok 3 - Jajka faszerowane foto
4
Tak przygotowanymi farszami napełniamy białka jajek. Faszerowane jajka układamy na liściach sałaty i dekorujemy świeżym koperkiem.
Krok 4 - Jajka faszerowane foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

chrupnij-sobie.pl 17.04.2013 10:36
wyglądają kusząco!
Alex_M 17.03.2013 10:40
fajne jajeczka :)
pajbek 16.03.2013 23:09
Super smaczne jajka :-)
Wacław 15.03.2013 16:32
danie proste, a jakże smaczne :)
pierniczkowo 14.03.2013 11:39
fajnie, że z jogurt zamiast majonezu, pyszne:)
gosia561 13.03.2013 21:48
zrobię na święta
Janina 13.03.2013 21:40
Bardzo smaczne
Justyna Jussstiii 13.03.2013 21:37
pychotka:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak