Jajeczno-serowa słatka z szynką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sałata lodowa

    1/2 główki
  • sałata masłowa

    1/2 główki
  • jajka

    2 szt
  • rzodkiewka

    1 pęczek
  • ogórek sałatkowy

    1 szt
  • ser żółty

    4 grube plastry
  • szynka gotowana

    3 grube plastry
  • majonez tradycyjny

    3 łyżki
  • sos worcestershire

    1 łyzka
  • sól do smaku

  • Pieprz czarny mielony Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka ugotować na twardo, obrać i wystudzić, następnie pokroić w kostkę. Warzywa umyć i osuszyć papierowym recznikiem. Rzodkiewkę pokroić w półplasterki, ogórka w kostkę. Sałatę porwać na kawałki, dodac pozostałe warzywa oraz jajka. Ser i szynkę pokroic w cienkie słupki, dodać do sałatki. Ketchup wymieszac z majonezem i sosem worcestershire. POlać sałatkę, doprawić do smaku solą i pieprzem. Wymieszać.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
adelajda 18.06.2015 13:52
Super sałatka :))
gosia1988 16.06.2015 22:39
smaczna sałatka
Sroczka 16.06.2015 22:02
Pysznie wygląda, zjadłabym.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat