Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajeczniica z salami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jaj 8 szt
mleko 150 ml
wody mineralnej 100 ml
soli szczypta
masła 1 łyżka
szczypiorku 4 łyżki
pieprz
salami 50 (w kawałku)

Przepis i sposób przygotowania na: Jajeczniica z salami

Jajka, mleko i wodę mineralną roztrzepać staranie w miseczce, dodać sól i pieprz. Salami pokroić w kostkę.
Masło roztopić na dużej patelni. Wlać masę z jajek, a gdy zacznie się ścinać, posypać salami. Jajecznicę smażyć na małym ogniu, a następnie przełożyć na talerz.
Posypać szczypiorkiem i od razu podawać.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak