jajecznica ze śledziami

jajecznica ze śledziami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jaja

    10
  • mleko

    100ml
  • margaryna

    2 lyzki
  • szczypiorek

  • sól, pieprz

  • śledzie

    200g (w zalewie solnej)
  • Papryka słodka mielona Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Przepis i sposób przygotowania jajecznica ze śledziami

Śledzie zalać zimną wodą i odstawić na 2-3 godz.
Po tym czasie śledzie odsączyć i pokroić w paski.
Następnie jajka roztrzepać razem z mlekiem, dodając posiekany szczypiorek oraz śledzie.
Na koniec dodać jeszcze roztopiona margarynę i wlać całość na rozgrzaną patelnie.
Usmażyć omlet, który oprószyć solą, pieprz oraz papryką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat