jajecznica ze śledziami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jaja

    10
  • mleko

    100ml
  • margaryna

    2 lyzki
  • szczypiorek

  • sól, pieprz

  • śledzie

    200g (w zalewie solnej)
  • Papryka słodka mielona Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Śledzie zalać zimną wodą i odstawić na 2-3 godz.
Po tym czasie śledzie odsączyć i pokroić w paski.
Następnie jajka roztrzepać razem z mlekiem, dodając posiekany szczypiorek oraz śledzie.
Na koniec dodać jeszcze roztopiona margarynę i wlać całość na rozgrzaną patelnie.
Usmażyć omlet, który oprószyć solą, pieprz oraz papryką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat