Jajecznica z szynką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • gotowe słone babeczki

    3 sztuki
  • jajka

    5 sztuk
  • szynka

    4 plastry
  • natka pietruszki

    1/2 pęczka
  • masło

    do smażenia
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Plastry szynki pokroić w plastry. Kilka odłożyć do dekoracji. Umyć, osączyć i posiekać pietruszkę. Na patelni rozgrzać masło. Wbić jajka. Dodać przygotowaną natkę pietruszki i szynkę. Posolić do smaku i smażyć do ścięcia jajek. Rozłożyć jajecznice do babeczek, udekorować zwiniętymi paskami szynki i listkiem natki pietruszki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat