Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica z serem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 4
cebula 1
masło 2 łyżki
pomidor 1
śmietana 1 łyżka
mąka 1 łyżka
starty ser 1 łyżka
sól
pieprz
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica z serem

Cebulę pokroić w plastry, pomidora pokroić w kostkę. W rondelku rozgrzać masło, zeszklić cebulę. Wrzucić pomidora, smażyć razem 2 minuty. Jajka roztrzepać ze śmietaną, 4 łyżkami wody, mąką i serem, przyprawić do smaku. Oliwki pokroić. Natkę posiekać. Masę jajeczną podsmażyć w rondlu, posypać natką i oliwkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fasola 26.11.2011 14:43
super jajecznica

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak