Jajecznica z serem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    4
  • cebula

    1
  • masło

    2 łyżki
  • pomidor

    1
  • śmietana

    1 łyżka
  • mąka

    1 łyżka
  • starty ser

    1 łyżka
  • sól

  • pieprz

  • natka pietruszki

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę pokroić w plastry, pomidora pokroić w kostkę. W rondelku rozgrzać masło, zeszklić cebulę. Wrzucić pomidora, smażyć razem 2 minuty. Jajka roztrzepać ze śmietaną, 4 łyżkami wody, mąką i serem, przyprawić do smaku. Oliwki pokroić. Natkę posiekać. Masę jajeczną podsmażyć w rondlu, posypać natką i oliwkami.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
fasola 26.11.2011 14:43
super jajecznica

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat