jajecznica z salami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    5 szt
  • cebula biała

    1 szt
  • pomidor

    1 szt
  • sól do smaku

  • pieprz

    do smaku
  • olej do smażenia

  • salami

    3 (plastry)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pomidora myjemy i kroimy na małe kawałki. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Plasterki salami kroimy na mniejsze kawałki. Na patelnię z olejem kładziemy salami-podsmażamy. Dokładamy cebulę, dodajemy troszkę wody-dusimy do miękkości. Dodajemy pomidora i przyprawy. Chwilę smażymy. Wbijamy jajka. Mieszamy. Smażymy.
Smaczności

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
eli82 19.03.2012 17:48
dobra

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat