Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica z rydzami wg milutkiej

3.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

olej 2 łyżki
cebula 2 sztuki
sól do smaku
pieprz czarny do smaku
Szczypiorek cienki do posypania
rydze 30 (świeże)
jajko 6 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica z rydzami wg milutkiej

Kroki postępowania

1
Rydze zbieramy ,oczyszczamy z igliwia i piachu myjemy kroimy na małe kawałeczki
Krok 1 - Jajecznica z rydzami wg milutkiej foto
2
Cebulkę obieramy kroimy w piórka
Krok 2 - Jajecznica z rydzami wg milutkiej foto
3
rydze przekładamy na patelnię podlewamy olejem i dusimy z pokrojoną na plasterki cebulką 25 minut.
Krok 3 - Jajecznica z rydzami wg milutkiej foto
4
Gdy rydze będą już miękkie wbijamy jaja solimy pieprzymy do smaku
Krok 4 - Jajecznica z rydzami wg milutkiej foto
5
Podajemy gorącą jajecznicę z chlebkiem i posypaną świeżym posiekanym szczypiorkiem.
Krok 5 - Jajecznica z rydzami wg milutkiej foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 06.11.2013 09:31
smaczne śniadanie
Beatris 01.04.2013 22:59
Ummm, z rydzami... prawdziwy rarytas.
marcia7 01.04.2013 13:06
wyśmienite świąteczne śniadanie
2milutka 01.04.2013 12:21
oj pyszna ...ale trzeba czekać do jesieni:(
Janina 01.04.2013 12:20
Pyszna taka jajecznica
idealme 01.04.2013 12:10
rydze to najlepsze grzyby na świecie :)
Pyszota 01.04.2013 12:07
pyszna jajecznica

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak