Jajecznica z pomidorem i bazylią

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    3 szt
  • pomidor

    1 szt
  • masło

    1 łyżeczka
  • sól do smaku

  • pieprz do smaku

  • bazylia

    1/2 pęczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka wbić na miseczkę, roztrzepać widelcem. Dodać do nich posiekaną bazylię. Na patelni rozpuścić masło, wrzucić pokrojonego w kostkę pomidora i podsmażyć przez kilka minut. Wlać jajka, usmażyć jajecznicę wedle upodobań.
Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Paolcia 09.10.2013 18:22
super przepis :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat